Gökotta Dammsjöås

Gökotta på Dammsjöås

söndag den 6 maj

AT-referat

DAMMSJÖÅS. I veckan som gick avhölls årets sedvanliga gökotta på Dammsjöås. Det var en strålande morgon som 40-talet besökare fick uppleva.

Musikkåren Kamraterna spelade ljuv musik och det bjöds även på vacker skönsång.

Efter presentation, av Sven-Åke Mökander, vårtalade riksdagsledamot Janine Alm-Ericson över vår vackra natur och betydelsen av att vårda och bevara denna. Efter tal och diktläsning ur Olof Ericsons diktsamling, var det så dags för arbete. Potatisen skulle som vanligt i jorden och det gjordes med van hand av Alm-Ericson. Resultat av detta får vi se senare i år. De medhavda fikakorgarna plockades fram och frukosten smakade fint i vårsolen. Arrangerande Alingsås Hembygdsförening och Alingsås Friluftsklubb kunde inte vara mer nöjda denna vackra vårmorgon. Söndagen den 17 juni kan man åter njuta av naturen i Dammsjöås, då arrangeras Blomstervandring tillsammans med Naturskyddsföreningen.

Text Carina Håkansson

Foto: Else-Britt Carrgård

Vad vore en gökotta på Dammsjöås utan Kamraterna?

Foto: Else-Britt Carrgård

Janine Alm-Ericson vårtalade ....

... och satte potatis