Årsmöte 2018

Årsmöte 2018 03 18

Foto: Else-Britt Carrgård

Sven-Åke Mökander, Göran Sjögren och Åke Olsson avtackades vid årsmötet, men finns kvar som aktiva medlemmar. Sven-Åke i Dammsjöåskommitén, Göran och Åke som bl.a  kvarnvärdar och lyckligtvis som grillmästare vid aktiviteter där behovet finns.

Välkommen Besökare och välkommen Våren!


Välkommen åter till vår Hemsida som nu börjat vakna och titta fram ur sitt vinteride. Vintern har dröjt sig kvar i år - så även uppdateringen av vår hemsida – men nu har vi både sett och hört tydliga vårtecken ute i naturen.


Dags alltså att sätta fart på vårstädningen både ute och inne! Så även här på hemsidan, där vi nu gjort små ändringar för att förbättra och underlätta. Under Föreningsarkiv finns nu länkar till tidigare händelser, aktiviteter, tidningsreferat m.m. Vi vill försöka spara lite av det som nu hunnit bli ”historia”, för att kunna minnas, påminnas och glädjas åt.


Nu ser vi fram emot tre härliga årstider med många aktiviteter på programmet både i Stampens kvarn och vårt vackra Dammsjöås. Båda två finns med i Leader Göteborgs Insjörike´s urval av ”pärlor” i en broschyr som omfattar Alingsås, Härryda, Lerum och Partille. Alingsås kommun kan glädjas åt ytterligare nio utvalda ”pärlor”! Fler kan tillkomma!

Se: www.parlorigoteborgsinsjorike.se  

Broschyren kommer att finnas på Stampens kvarn och i Dammsjöås ’postlåda’ Information för Besökare.


Från Startsidan

20180326-20180513

Starten för året har ju redan skett i och med vårt Årsmöte, den 18 mars. Ordförande Carina Håkansson ledde mötet och Sven-Åke Mökander fick årsmötesdeltagarnas fulla förtroende att föra protokoll. Verksamhetsberättelsen presenterades med muntliga redogörelser tillsammans med bilder från de olika aktiviteterna och projekten, vilket vi hoppades skulle göra föreningens arbete under 2017 mer tydligt för åhörarna. Något som många efteråt också bekräftade.


Tre fantastiska herrar, ledamöterna, Göran Sjögren, Åke Olsson och

Sven-Åke Mökander, som ni ser här ovan, hade meddelat att de önskade avgå! De har inte bara varit knutna till föreningens styrelse i riktigt många år, utan som Simon skriver på vår Facebooksida "Tre eldsjälar vars arbete och fina insatser för föreningens väl och gagn är nästintill omätbara.”


Valberedningens Kerstin Sigurdson, Gunvor Eklund och Bengt-Åke Kjellström ställdes inför en svår uppgift och de har löst den alldelse lysande!

Det tyckte årsmötesdeltagarna också och valde enhälligt in de tre föreslagna ledamöterna till styrelsen. Vi välkomnar Lena, Per-Uno och Tommy! Ni ska veta att vi behöver er i vårt föreningsarbete!

Se hela styrelsen under Kontakter.


Efter förhandlingarna hölls fikastund med lotteri, som båda också visade sig vara populära inslag. Björn Florin, som gärna kallar sig ”kvarnens egen mjölnare” berättade sedan om Stampens kvarns historia och teknik. Ett intressant och mycket uppskattat föredrag tillsammans med bilder, som gav god kunskap om kvarnen och dess historia. Kan varmt rekommenderas till andra föreningar att höra!

webb-kontoret

2018-03-26


- - - - -

Från Startsidan

20180326-20180513